UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Gr¿nlandsk GL

2018-09-13I dag (2018-05-25)2018-09-15
Ord for 2018-09-14
14 september
Äkta män och hustrur (6)
"Som en vinstock som bär frukt är hustrun i ditt hus" (Ps 128:3)
Psalmisten skriver: "Lycklig den som fruktar [respekterar, ärar och lyder] Herren och vandrar på hans vägar. Du skall njuta frukten [belöningen] av din möda. Lycklig du! Det skall gå dig väl. Som en vinstock som bär frukt är hustrun i ditt hus, som plantor av olivträd är barnen kring ditt bord. Så blir den man välsignad som fruktar Herren." (v 1-4).
I ett gynnsamt klimat behöver vinrankorna ingen övertalning för att växa. De kommer att producera vindruvor i överflöd, från vilka vin ska komma. Och i Bibeln talar vin om glädje och firande. Det är samma sak i ditt hem. Som man håller Gud dig ansvarig för att skapa ett klimat i vilket din hustru och familj kan uppleva välsignelse och välgång.
Det betyder att du måste tillbringa tillräckligt med tid hemma för att skapa och bevara en idealisk temperatur. När du sällan är närvarande, kan du inte göra det, därför att din frånvaro bara gör din hustru frustrerad och minskar hennes känsla av värde och självaktning. När hon måste ta andra platsen gentemot din karriär, dina idrottsaktiviteter och dina vänner Ð för att inte tala om ditt tv-tittande Ð kommer du aldrig att bygga en bra relation med henne. För att veta vilka din hustrus behov är, måste du tillbringa kvalitetstid med henne. Om du vill upptäcka hennes verkliga potential och veta vilken underbar person hon är, skapa då rätt klimat i ditt hem. En kvinna skämtade: "Jag visste aldrig vad verklig lycka var förrän jag gifte mig med min man Ð nu är det för sent!"
Det behöver inte vara din historia. Du kan skapa ett klimat där du både växer och njuter av livet.
Näring för själen: Jes. 33:1-35:10; Galaterbrevet 1:1-24; Ps. 107:10-22

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord fšr Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 VŠsterŒs
tlf. 021-35 54 59