UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Gr¿nlandsk GL

2018-09-12I dag (2018-05-25)2018-09-14
Ord for 2018-09-13
13 september
Äkta män och hustrur (5)
"Ni män skall leva förståndigt tillsammans med era hustrur ... Visa dem aktning" (1 Pet 3:7, FB)
Du måste lära känna din hustru och respektera hennes behov. När Gud skapade kvinnan, gjorde han henne till att vara en mottagare och svarande. Han gjorde henne lite mjukare, lite varmare, lite mer emotionell för att kunna ge dig en respons. En kvinna svarar en man på så sätt att just det han vill ha, kommer han att få genom att ge i stället för att kräva.
När din hustru känner sig riktigt älskad och trygg, behöver du inte oroa dig för att hon inte ska uppfylla sitt ansvar i hemmet. Du behöver inte undra över om du ska få en aktiv, intim, fysisk relation. Hon kommer att finnas precis där för att möta dina behov. Men det betyder att du måste sätta din hustru och familj först. Ibland betyder det att säga: "Tyvärr, killar, jag kan inte gå ut med er ikväll, för jag har en träff med min hustru." När du är en sådan man, kommer du att få den respons du önskar utan att kräva den. Men var beredd; det kan finnas saker som ligger och jäser under ytan och som måste tas itu med, innan ni kan gå vidare som ett par. Om det är så, var ödmjuk nog att säga: "Jag är ledsen att jag svikit dig. Jag har inte älskat dig på det sätt jag borde ha gjort och jag vet att det påverkat vår relation. Jag har inte gett dig den tid och uppmärksamhet du behöver. Men från och med idag ska jag ändra mig. Med Guds hjälp ska jag försöka älska dig på det sätt du förtjänar att bli älskad."
Min vän, din hustru kanske svimmar när hon först hör det, men om du fullföljer det, kan du få det äktenskap du alltid drömt om.
Näring för själen: Jes. 30:19-32:20; 2 Kor. 13:1-14; Ords. 22:17-27

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord fšr Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 VŠsterŒs
tlf. 021-35 54 59