UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Gr¿nlandsk GL

2018-07-11I dag (2018-07-20)2018-07-13
Ord for 2018-07-12
12 juli
Få människor att lyssna på dig (1)
"Allt folket lyssnade gärna på honom" (Mark 12:37)
Bibeln säger om Jesus: "Allt folket lyssnade gärna på honom." Varför? Därför att hans ord understöddes av dessa så viktiga ting: Hans karaktär, hans uppförande och hans omsorg om andra.
Kort sagt, Jesus hade rätt att tala. Har du det?
Att få människor att lyssna kräver: Insikt. När det du säger verkligen hjälper någon, skapar du en relation. Benjamin Franklin, en av de mest beundrade personerna i amerikansk historia och känd för sin genuina vishet, gjorde en fantastisk karriär. Han hade intressant nog inte mycket formell utbildning. Han gick endast två år i skolan, men var högt respekterad på grund av sin kunskap och skarpa insikt. Som en omättlig läsare och intellektuellt nyfiken människa, blev han expert på ett ansenligt antal områden: Tryckning och utgivning, politik, samhällsaktiviteter, vetenskap och diplomati. Han var en påhittig uppfinnare som lyckades få Frankrikes stöd under revolutionskriget, grundade det första allmänna biblioteket i Amerika, var den förste presidenten i Amerikanska filosofiska sällskapet och hjälpte till med att skriva ett utkast till självständighetsdeklarationen.
Levnadstecknaren Walter Isaacson kallade Franklin för "den skickligaste amerikanen på sin tid och den mest inflytelserike för att skapa det slags samhälle Amerika skulle bli." Människor kände ett slags samhörighet när Franklin delade sin visdom. Det här är hur det är tillämpligt på dig. När du älskar människor, arbetar hårt, studerar, utvecklar och delar med dig av ditt expertkunnande inom ett givet område, kommer de lära sig att respektera och lyssna på dig.
Och när det handlar om att lyssna, får du inte vad du kräver, du får vad du förtjänar.
Näring för själen: Ps 11; Matt 11; Joel 1-3

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord för Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 Västerås
tlf. 021-35 54 59