UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Gr¿nlandsk GL

2018-01-11I dag (2018-06-23)2018-01-13
Ord for 2018-01-12
12 januari
Sätt ingen etikett på människor - älska dem
"Därför bedömer jag inte längre den som tillhör Kristus på ett vanligt mänskligt sätt" (2 Kor 5:16, LNT)
Om du brukar umgås bara med dina "likasinnade", tänk på detta: "Därför bedömer jag inte längre den som tillhör Kristus på ett vanligt mänskligt sätt."
Jesus gick flera kilometer extra för att möta en samarisk kvinna vid en brunn. Ur en kulturell och religiös synpunkt var det ingen bra handling. För det första hade hon skiljt sig fem gånger, så hon hade ett skamfilat rykte. För det andra var hon en hedning. Och på den tiden kunde inte en jude dricka vatten som hämtats upp av hedningar eller äta deras mat. Judiska läkare kunde inte ta hand om icke-judiska patienter. Judarna benämnde faktiskt hedningarna som "orena" och trodde att genom att beblanda sig med dem, skulle de också bli orena. Men Jesus var helt för att inkludera människor, inte utesluta dem: "Ordet blev kött och blod och flyttade hit till oss" (Joh 1:14, TM).
Jesus rörde vid spetälska, älskade främlingar och tillbringade så mycket tid på fester, att de religiösa ledarna kallade honom för en "suput ... (som) umgicks med slöddret" (Matt 11:19, TM). Jesus satte ingen etikett på människor; han älskade dem. Och när du följer honom, sätter han fingret på dina fördomar och får dig att ta itu med dem. Det är för att han vill förändra det sätt du ser på människor, och inte se dem som judar eller hedningar, innanför eller utanför, liberaler eller konservativa osv. "Därför bedömer jag inte längre den som tillhör Kristus på ett vanligt mänskligt sätt." Idag kanske du möter några förkastade människor som kvinnan vid brunnen. De kanske sparkats ut ur kyrkan, eller bara avvisats från kyrkan. Och du får en chans att sätta etikett på dem eller älska dem. Ära Gud - och älska dem!
Näring för själen: 1 Mos. 25:1-26:35; Matt. 10:1-31; Ords. 1:20-33

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord för Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 Västerås
tlf. 021-35 54 59