UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Gr¿nlandsk GL

2019-02-22I dag (2019-02-23)2019-02-24
Ord for 2019-02-23
23 februari
Styrk din tro (1)
"Denna tilltro ... skiljde våra förfäder från andra människor" (Heb 11:2, TM)
Bibeln säger: "Tillvarons grundfaktum är att denna tilltro till Gud, tron, är det som ligger bakom allt som gör livet värt att leva. Det är vår kontakt med det vi inte kan se och ta på. Denna tilltro var det som skiljde våra förfäder från andra människor" (v 1-2, TM).
De troshjältar som räknas upp i Hebreerbrevet kapitel elva var långt från fullkomliga. Noa trodde på Gud, byggde arken och räddade sin familj. Men när han kom ut från arken blev han berusad.
Abraham var känd som en "Guds vän", men ändå ljög han för att rädda sitt eget skinn och till slut ställde han sin hustru i dålig dager. När Gud talade om för Sara att hon skulle föda ett barn vid nittio års ålder, skrattade hon - och du skulle troligen ha gjort detsamma.
Och hur var det med Josef? Han var en slav som suttit i fängelse men slutade som näst högste ledaren att styra Egypten. Sedan är det skökan Rahab; vi skulle inte låta henne sjunga i kyrkokören, men Gud räknade upp henne som en kvinna med stor tro. Och hur var det med Jakob, som lurade sin bror och bedrog sin svärfar för att själv bli rik? Skulle du göra affärer med honom? Sedan var det kung David, vars kvinnoaffärer ledde till mord och nationell skandal. Även Gideon och Samuel, två andliga jättar, fostrade barn som gick vilse andligen.
Alla dessa människor var lika mänskliga som du är. De svek, missade bollen och gick igenom tider av misslyckande. Deras enda anspråk på att bli berömda var att de trodde på Gud och han ärade deras tro - och han kommer att göra detsamma för dig varje gång du sätter din tillit till honom.
Näring för själen: 2 Mos. 33:7-34:35; Mark. 7:1-30; Ps. 25:8-15

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord för Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 Västerås
tlf. 021-35 54 59