UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Gr¿nlandsk GL

2019-11-12I dag (2019-11-13)2019-11-14
Ord for 2019-11-13
13 november
Att besegra sina rädslor (3)
"Herren är min hjälpare, jag skall aldrig frukta" (Heb 13:6)
Låt oss se på två mer vanliga rädslor:
(1) Rädslan för att inte vara god nog. Det handlar inte om att vara lika god som andra; det handlar om att vara sig själv! Sluta jämföra dig med andra människor och ägna i stället tiden åt att upptäcka de styrkor Gud gett dig. Du föddes för ett ändamål, och det ändamålet kan vara helt annorlunda mot vad du någonsin mött.
(2) Rädslan för att inte vara accepterad. Detta är en av de största orsakerna till ensamhet i samhället idag. Och internet har inte löst det problemet, för längst inne längtar vi alla efter närhet, inte information. Du skulle bli förvånad över hur många som går hem till en tom lägenhet, äter middag för en person, tittar på TV och går till sängs ensamma. Även när vi är omgivna av en folkmassa, känner vi oss fortfarande isolerade Ð som en ö mitt i sjön. Men, det behöver verkligen inte vara så Ð särskilt om du är en medlem av Guds återlösta familj. Nyckeln till att bli accepterad är att sträcka sig ut och acceptera andra medlemmar av din familj. När du släpper in dem i din privata värld, kommer du att finna att de välkomnar dig in i sin.
Se på ditt liv idag. Ingen tittar, och den person som skulle vinna mest på det är du! Osäkra människor kan vara de svåraste att nå, för de vill desperat dölja vad de upplever som brister och misstag. Om du behöver hjälp av en professionell själasörjare, läkare eller pastor, sträck dig ut och få det! Det är du skyldig dig själv! Res dig upp idag och säg: "Herren är min hjälpare, jag ska inte vara rädd för att bli förkastad eller för att inte vara god nog."
Näring för själen: Hes. 24:1-25:17; Hebr. 11:17-40; Ps. 124:1-8

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord för Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 Västerås
tlf. 021-35 54 59