UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Grønlandsk GL

Ord for 2022-07-05
Fredag 5 juli
Att glömma och sträcka sig framåt
"Jag glömmer det som ligger bakom mig och sträcker mig mot det som ligger framför mig" (Fil 3:13)
Så länge du håller fast vid det förflutna, kan du aldrig få tag i framtiden. Det förflutna kan bli en outhärdligt tung börda när du försöker bära det. Sättet att bli fri det är att sluta tänka på det. Få det ur dina tankar och dina samtal. Satan kommer hela tiden att påminna dig om ditt förflutna för han vill att du ska fortsätta vara fast i det. Men det måste du inte. Du kan välja dina egna tankar.
Du säger: "Men jag kan inte hjälpa att jag tänker på det." Jo, det kan du! Innan Paulus mötte Kristus förstörde han församlingar och lät döda kristna. Nu kom han tillbaka till några av dessa städer, och vad väntade på honom där? änkor. Föräldralösa barn. Människor vars liv han förstört. Om Paulus inte kunnat lämna det och gå vidare, skulle han aldrig ha fullföljt sitt gudagivna uppdrag. Men Paulus led inte av minnesförlust; han kunde minnas de verkliga händelserna.
Men eftersom han visste att Gud hade förlåtit honom, och att han förlåtit sig själv, valde han att glömma det förflutna. "Men ett är säkert: jag glömmer det som ligger bakom mig och sträcker mig mot det som ligger framför mig."
Lägg märke till orden "ett är säkert". När du beslutar dig för att glömma, ska Gud hjälpa dig att göra det och ge dig nåd och frid att gå vidare. Han vill faktiskt göra dig starkare och visare som resultat av det.
Om du kämpar med sår, skuld, fördömelse, skam, anklagelser eller ånger från ditt förflutna, låt Gud förlåta dig, hela dig, sätta dig fri och göra det möjligt för dig att gå framåt.
Näring för själen: Jer 51-52; Matt 7:1-14; Ps 137; Ords 15:15-17

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord för Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 Västerås
tlf. 021-35 54 59