UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Grønlandsk GL

Ord for 2021-09-26
26 september
Ta ställning
"Helvetets portar ska inte få makt över den" (Matt 16:18, FB)
Du kan inte sitta på sidlinjerna, för Gud har kallat dig att vara i frontlinjen. Ibland betyder det att ta ställning för det som är rätt. Jesus sa: "Jag ska bygga min församling, och helvetets portar ska inte få makt över den." Notera att portar är försvarsmedel. Det betyder att vi har kallats att angripa helvetets makter.
år 1517 stred en munk vid namn Martin Luther mot det religiösa etablissemanget. Han utmanade status quo genom att angripa försäljningen av avlatsbrev (befrielser för synd). Han spikade upp de nittiofem teserna på porten till Allhelgonakyrkan i Wittenberg, Tyskland, och startade den protestantiska reformationen. Luther visste troligen inte att han skapade historia. Men små troshandlingar och mod har en dominoeffekt. När vi gör vad som är rätt, oberoende av omständigheterna eller följderna, dukar vi bordet för Gud att vända situationen. Vid riksdagen i Worms 1521, kallades Luther in av den helige romerske kejsaren Karl V och dömdes för sina trosuppfattningar. I stället för att avsvära sig sin tro, uppbådade Luther det moraliska modet att ta ställning: "Mitt samvete är bundet av Guds ord, jag kan inte och kommer inte avsvära mig något. För att handla mot vårt samvete är varken tryggt för oss, eller fritt att göra. För detta tar jag ställning. Jag kan inte göra annat. Må Gud hjälpa mig. Amen."
Så vem behöver du ta ställning för? Den hemlöse? Den faderlöse? Den som ingen röst har? Låt inte problemet överväldiga dig. Låt inte det du inte kan göra, hindra dig från att göra det du kan.
Näring för själen: Jes. 63:1-65:16; Ef. 4:17-5:7; Ps. 112:1-10

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord för Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 Västerås
tlf. 021-35 54 59