UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Grønlandsk GL

Ord for 2022-05-27
27 maj
Var den Gud gjorde dig att vara!
"Men genom Guds nåd är jag vad jag är" (1 Kor 15:10)
Har du hört berättelsen om kvinnan som fick en hjärtattack och snabbt kördes till sjukhuset? På operationsbordet hade hon en nära döden-upplevelse då hon såg Gud och frågade honom om hennes liv var över. "Nej", svarade Gud, "du har ytterligare fyrtiotre år, två månader och åtta dagar att leva." Kvinnan blev så upprymd att hon beslöt sig för att stanna på sjukhuset och få en ansiktslyftning, fettsugning, bukplastik - hela paketet. Hon fick till och med en stylist att komma och ändra hennes hårfärg, eftersom hon tänkte att med så mycket tid kvar skulle hon göra det mesta av den.
Men sedan hon skrivits ut från sjukhuset, gick hon över gatan när hon dödades av en ambulans i hög fart. När hon kom tillbaka till Guds närhet, var hon rasande: "Jag tyckte du sa att jag hade mer än fyrtio år kvar." På det svarade Gud: "Jag är ledsen, men jag kände inte igen dig."
Allvarligt talat, Gud ska hjälpa dig att bli det bästa du kan bli, men han kommer inte att hjälpa dig att bli något han aldrig tänkt du ska bli. Så acceptera dig själv, älska dig själv och gläds åt att vara den bästa versionen av dig själv.
Den engelske teologen Julius Hare sa: "Var den du är. Det är första steget mot att bli bättre än du är." När du tänker på det, så är motsatsen till mod inte rädsla, det är likformighet. Och ingenting är mer tröttande och frustrerande är att försöka leva sitt liv som någon man inte är. Så var idag den Gud gjort dig att vara!
Res dig upp och förklara detta tillsammans med aposteln Paulus: "Genom Guds nåd är jag vad jag är."
Näring för själen: 1 Kung 21-22; Mark 10:1-12; Ps 82; Ords 12:18-19

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord för Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 Västerås
tlf. 021-35 54 59